Cultuurhuis Garenspinnerij

Muziek en bewegen

Muziek en bewegen

Groep

1/2

Groepsgrootte

Max. 1 schoolgroep

Project

Muziek en beweging

Soort

Muziek en dans

Korte beschrijving

In deze workshop gaan we zingen en dansen. Kleuters leren zo hun stem en lichaam te gebruiken.  Door bekende liedjes te zingen en daarmee te experimenteren leren de kinderen wat je allemaal met je stem kunt doen.  We gaan zang transformeren naar figuren, bijvoorbeeld paarden, spoken of heksen. Ook emoties komen aan bod. Hoe klinkt het als je boos zingt, of blij, of verdrietig? Aan het einde benoemen kinderen hun emoties en hoe die klikken en hebben ze geleerd met hun stem meer te kunnen doen dan alleen praten en zingen.

Duur van de activiteit

60 minuten

Technieken

  • Stem
  • lichaam

Doelen en Competenties

Oriënteren:   via een bewegingsoefening maken we spelenderwijs kennis met het lichaam en wat je er allemaal mee kan. Hierna gaan we de stem opwarmen met een paar leuke speelse oefeningen.

 

Onderzoeken en uitvoeren: Door bekende liedjes te zingen en daarmee te experimenteren leren de kinderen wat je allemaal met je stem kunt doen. Ook gaan we muziek en bewegen combineren. We gaan transformeren naar bijvoorbeeld paarden, spoken, heksen enzovoorts. Ook emoties komen aan bod. Hoe klinkt het als je boos zingt, of blij, of verdrietig enzovoorts.

 

Evalueren:

De kinderen kunnen emoties benoemen en hoe deze klinken. Ze kunnen transformeren en daarbij hun stem gebruiken. Ze hebben geleerd dat ze met hun stem meer kunnen dan alleen maar praten en zingen. Ze weten dat ze emoties kunnen laten horen door hun stem en lichaam te gebruiken.

Materiaal aanwezig op school

n.v.t.

Locatie

Klaslokaal/speellokaal

Vervoer

n.v.t.

Thema/aansluiting

muziek

Kerndoelen

54

Prijs

PO: €73,00