Cultuureducatie kan op een belangrijke manier bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zeker in de huidige tijd is het van belang dat wij leren innovatief en onderzoekend te zijn. Cultuur verwondert, wakkert passie aan en laat mensen genieten. Tevens helpt het op vele manieren om talenten te ontwikkelen. Talenten die verder gaan dan met maken van muziek of kunst, talenten die je creatiever en vindingrijker maken in het dagelijks leven en zo de resultaten op school ondersteunen.

Met deze site bieden we het primair en voortgezet onderwijs een portal aan waar zij altijd zicht hebben op de culturele programma’s van de van alle culturele aanbieders in Gouda. Al deze aanbieders  hebben met elkaar gemeen, dat zij cultuur graag willen overdragen op volgende generaties. Daartoe ontwikkelen zij culturele programma’s voor het reguliere onderwijs. Deze worden direct aan de scholen aangeboden, of via de Brede School Gouda.

Deze site is bedoeld voor enerzijds de culturele aanbieders om hun onderwijsaanbod in de etalage te zetten, anderzijds voor cultuurcoördinatoren en leerkrachten van het primair en voortgezet onderwijs om op zoek te gaan naar culturele projecten die aansluiten bij hun curriculum.

Instellingen kunnen zo voortdurend nieuw aanbod op de site zetten en scholen hebben altijd het meest actuele aanbod voor zich. We vertrouwen erop dat deze site het onderwijs gaat helpen om cultuureducatie een vaste plek te geven in het onderwijs en leerlingen zo talenten te laten ontdekken en ontwikkelen waar ze hun hele leven plezier van hebben.

 

Willem van den Broek

Directeur Cultuurhuis Garenspinnerij